KONGRE VADİSİ (Harbiye Lütfi Kırdar Yanı)

Çok amaçlı (Kongre-Konser) salonu 3.500 kişilik ve Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu 1.500 kişilik

İstanbul Kongre Vadisi; (IMF + WB toplantı binası) mimari projesi Arima Mimarlık tarafından yapılan tesisin inşaatı TACA inş. Tarafından yapılmaktadır… 2009 yılı sonunda dünyadaki bir çok ülkenin katılacağı IMF ve WB sının toplantıları burada gerçekleşecektir.

Bu toplantıların bitiminde binadaki 3 kat yeni bir proje ile başka amaçla kullanılır hale getirilecektir...

Kongre Vadisi projemiz; proje tanımı, ön proje ve uygulama projesi olarak devam etmektedir. Binada 500 kişilik modern bir tiyatro (Muhsin Ertuğrul), 1500 kişilik çok amaçlı bir salon (Kongre-Konser vs.) 2000 araçlı otopark, 50’ye yakın toplantı salonları yer almaktadır. IMF toplantıları için 1000 adet ofis kurulmaktadır. Bina da yaklaşık 3500 portluk bir yapısal kablolama alt yapısı ve aktif cihaz oluşumu gerçekleştirilecektir… bu konuda Legrand’dan destek alınmıştır. Ayrıca Kongre Salonu ve Tiyatro Salonlarında Prosistem ile, Toplantı Salonları, Basın Kent ve Giriş Binaları arasında ses-görüntü simultane sistem kurumu için Asimetrik ile çalışılmaktadır.

Binanın kurulu gücü yaklaşık 8,5 MVA olup sistemler 4 adet trafo 4 jeneratör ile beslenecektir. Generatörler senkronize çalışacak ve Tiyatro Binası ile Kongre Binasının tüm kuvvetli ve zayıf akım sistemleri müstakil planlanacaktır. İlerde binanın belli bölümleri başka bir amaçla kullanılacağı için proje tasarımında bulunurken geçici olarak kuracağımız sistemlerin kalıcı olarak da kullanılmasını gözetmek durumundaydık. Dolayısıyla tasarımda zorlanılmasına rağmen malzeme tasarrufundan ödün verilmemiştir...

 

ESANepd Mühendislik Tüm Hakları saklıdır. Web sitesinde kullanılan görseller ve metinler ESANepd Mühendislik'in izni alınmadan kullanılamaz.
Designed by: OrBiT